joi, 20 octombrie 2011

Capitolul X - Dogh!

-Bun. Începem cu începutul. Ai primit chestia pe care o porţi la gât pentru că scriptura spune că “marele Sucă, The Champion, va aprinde lumini în întuneric şi va înfrânge armatele lui Baal pe veacul ce va veni”. Tot în scriptură se zice că el “se va folosi de ea pentru bine si numai bine, în special la început, până când îşi va aduce aminte de puterile proprii”. Întelegi? Nu scrie chiar asa, dar la vocabularul tau existent, nu cred că ai face faţă la textul original...

-Ce?

-Ţi-am mai zis eu ceva despre “ce”-ul ăsta repetitiv...În primul rând, amuleta se numeşte The Rising Sun. În linii mari ea iţi reumple viaţa în caz că eşti rănit şi te face să vezi în întuneric, dar mai are şi alte capacităţi.

Deci instructaj de protecţia muncii: regula I. Nu-l purta niciodată langă familia ta, în special pe langă maică-ta sau soră-ta! Motivul este simplu. Când eşti lovit există o mică sansă să provoace o, cum să-i spun...ploaie de meteoriţi....Oriunde... E bună pe câmpul de luptă, dar în rest....

-Ce? Ploaie de meteoriti? Monştri? Reumple viaţa? CAMP DE LUPTA?!# De ce trebuie reumplută viaţa? Ce??? O sa mor!!!

-Calmează-te! spuse bătrânul, oprindu-şi palma la centimetri de ceafa băiatului. Era să ...hehehe…. Dacă textul găsit în Pandemonium Fortress este adevarat, sunt prea puţine lucruri de care să te temi...asta după ce iţi redobândeşti puterile... Puteri pe care le-ai uitat de la ultima reîncarnare.

-Puteri? Ce fel de puteri? Ce sunt?

-Nu stim înca...Poţi fii orice. Mai puţin barbar...nu prea ai faţa, no offence...Sincer, arăţi foarte mult a Druid. Ai observat cumva animale plimbându-se pe langă tine, o atractie a sălbăticiunilor faţă de tine?

-Sincer, nu prea. Câinele mă urăste, cred. Se pisă la mine in pat ocazional...

-Hmmm. Asasin? hmmm....tu ce stii sa faci? Care e lucrul la care te pricepi tu cel mai bine? Poate ne d[m seama de acolo...

-Pai stiu ceva chimie, dar nustiu, nustiu, spuse Suca razand la propria gluma. Cei doi din colţ se uitară la el fără să schiţeze nici un zâmbet. În momentul doi Sucă nu mai stia cum să-şi ascundă ruşinea.

-Chimie....hmmm...poate esti vrăjitor sau ceva... Ce poţi fii tu? Chiar ai faţa de druid.

miercuri, 14 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, baiatul... Capitolul IX - IPM

-S-a trezit. Terminaţi cu sărurile alea de Akasha că lesină din nou. Apoi către Sucă, care-şi revenea uşor din leşin -te-am reparat cum am putut mai bine in condiţiile de aici...nu cred că bunica-ta are nivelul optsprezece Prayer...cum au baieţii. Un râs puternic umplu camera. Băieţii sunt....asistenţii mei...un mic ajutor de la Tyrael când am pornit la drum. Magnus şi Enok, faceţi cunoştinţă cu legenda. Acum este cunoscut ca Sucă.

Sucă îşi întoarse capul dezorientat, căutând un punct de reper. Un moment de panică îl lovi când işi dădu seama că erau chiar in bucătăria bunicii. Cain îl linişti cu un singur gest din mână.

-Calm, tinere, nu se întamplă nimic. Oricum nu ne aude nimeni din camere. Ştiai că împrejurimile arată cam ca Harrogath iarna. Baieţii îmi ziceau că vara arată ca Lut Gholein...

Durerea din moalele capului zvâcnea îngrozitor cu fiecare bătaie a inimii..

-Ceva pentru durere nu am, dar timpul le va vindeca pe toate...

-Ce s-a întâ..

-Pai s-a întamplat că s-a desprins un ţurţure din acoperiş şi ti-a cam … crapat capul, şi camera se umplu pentru a doua oară cu râsetele bărbateşti ale nordicilor. Băieţii au Prayer nivel mare....

-Vă rog...mama....mamaia, dacă se trezesc....

-Pustiule...l-am închis pe Baal timp de cateva sute de ani...cred că mă descurc cu 2 harpii... În plus nu aude nimeni nimic....baieţii au Salvation pe noi toti, suntem într-un con de tăcere...

-Ce au? Cine? Sucă începea să conştientizeze mediul înconjurator. Erau intr-adevar in bucataria bunicii, dar lumina era altfel. Parca afara era intuneric, şi podeaua lumina în toate directiile. În cameră se aflau pe lângă bătrânul care semăna în mod ciudat cu moşul din Blade (vampirul) şi doi bărbaţi cu trăsături dure şi nordice care stăteau drepţi si voioşi, dar cu o urma de încordare in ochi.

-Cred ca a fost si vina noastra putin pentru accident. Le-am zis sa nu stea pe acoperis când intri...erau destul de entuziasmati sa te vada în acţiune. Într-un fel e ok că s-a intamplat aşa, pentru că aparent ai nevoie de niste indicaţii de folosire. Ne asteptam să te prinzi mai repede, ba chiar să fii atât de fericit încât să abuzezi de puterile ei...

-Ce?

-Hmmm....dacă nu ar scrie în scriptură jur că aş crede că a fost o greşală...Nu prea se aliniaza planetele, aşa? Nu prea intră cubul in triunghiuleţ...

-Ce?

-Chiar trebuie să te apuci de citit ceva in afara de chimie...ceva vocabular îmbunătăţit nu ţi-ar strica, Campionule.

-Hail to you, Champion! răspunseră în cor cei 2 nordici din colţ!

-Nu e cazul înca, băieţi, răspunse Cain celor 2 care ramaneau serioşi în colţ.

luni, 12 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, baiatul... Capitolul VIII - We’re almost off to see the wizard...

Întunericul se dădea efectiv la o parte. Ca un val gros de ceată lovit de lumină, bezna dispărea în jurul său pe un perimetru circular. Partea cea mai ciudată era că nu se simţea deloc ciudat. Într-un fel, Sucă simtea că asa trebuie să stea lucrurile. Frigul era în continuare in jurul său, dar parcă stătea la distantă. Totul era diferit. Sângele parcă-i fierbea în vene şi o senzaţie de putere pură îi incanta fiecare pas. Pe masură ce înainta spre sat, din ce in ce mai conştient, işi dădu seama că nu mai mancase nimic de la pranzul trecut, iar peste câteva ore urma să fie dimineată. Mări pasul, îngrijorat în primul rând că mama îi va rupe capul, iar Călina işi va bate joc de el pentru tot restul saptămânii. Ideal ar fi fost să ajungă înainte ca ei să se trezească, sperând că nu i-au simţit lipsa la cină. Înca o colina plină de zapadă şi satul apăru în zare cu coşurile înca fumegânde. În depărtare, deasupra celui mai mic deal dinspre est primele urme ale răsăritului apăreau, deşi rămânea destul de întuneric.

-Fuck, fuck, fuck! Daca se trezesc ăstia am belit-o! Moamta mia, daca ma prind, nu mai ies din casa o lună!

Pe măsură ce înainta începea să vadă detaliile caselor. Cateva chiar aveau luminile aprinse prin bucătărie. Pe semne babele satului începeau deja activitatea.

-Înca câţiva paşi şi ajung, işi spuse Sucă cu mari emoţii. Era şi usor de ajuns acasa, mai ales că bunica locuia chiar la marginea satului, înspre cel mai înalt deal din zonă. Înca un gard sărit pe neatinse şi tânărul speriat se trezi în faţa uşii de la intrare. Întinse mâna către uşa pentru a o deschide şi dintr-o dată auzi un zgomot deasupra capului....Fade to black.

joi, 8 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, baiatul... Capitolul VII - The Rising Sun

Întuneric beznă. Luna era de negăsit pe cer. În schimb stele se vedeau de jur împrejur. Mai multe decât văzuse el vreodată. Stelele nu se vedeau aşa acasă. Nici măcar în satul bunicii unde era destul de intuneric… Frig. A dracului de frig. Nu-şi mai simţea nici o parte a corpului. Dar o senzaţie plăcută îi traversează corpul. DMT-ul işi face efectul. Linişte şi pace. Cand începi să te simţi bine înseamnă ca eşti pe moarte… Stătea deja de ore întregi în frig. Era un miracol că reuşise să-şi deschidă ochii. Din păcate nu putea face nimic altceva. Stătuse inconştient prea mult timp şi corpul îi era paralizat complet de frig. Stelele străluceau sticlos înghesuite ca într-un amfiteatru, parcă uitându-se la el cum moare incet. Sadism universal. O lacrimă începu să curgă încet prin colţul exterior al ochiului şi cand ajunse în dreptul urechii îngheta în parul său deja alb, plin de promoroaca. Ce stupid se simţea… Păcat de ziua asta frumoasă. Oricum, simţea că totul va fi bine.

Dintr-o dată simti ceva cald sub mana lui dreapta. Încerca să vada ce e, dar nu se putea misca. Cu un ultim efort reusi să-şi mişte capul destul cât să poate vedea deasupra frunţii o cutie cubică cu însemne ciudate pe fiecare parte strălucind sub o scandura de langă capul său. Pe fiecare fatetă se găseau 2 elipse embosate şi întretăiate din metal.

Pe semne cazatura de pe mormanul de zapada l-a aruncat pe podea mişcând o scândură din podeaua de lemn. Căldura venită dinspre cub îi dezmorţeşte mâna şi astfel Sucă reuşeşte, folosindu-şi ultimele puteri, să se întindă către cub, trăgându-l spre el şi punându-l pe piept. Era foarte uşor. De fapt prea uşor pentru dimensiunile lui. Aproape că nu avea greutate. Deschide capacul si preţ de o secundă o lumina puternica taşneşte din interior, umplând toată încaperea cu o caldură profundă. Înăuntrul cubului suca simţea ceva mic şi rotund. Ca o monedă ciudata legata de un lant. Era un pandativ. Pe măsura ce statea mai mult in contact cu aceast obiect ciudat, Sucă simţea viata cum se intoarce în trupul său îngheţat. O caldură discretă începe să se plimbe prin vene, ajungând în tot corpul, aducându-l la viaţă. Mai mult decât atât. Pentru prima dată în viată, Sucă se simte aprins şi puternic. Se ridică in picioare, ridică şi cubul care acum îi încape în mod inexplicabil in buzunar, işi pune pandativul la gât şi porneşte, ca si cand nimic nu s-a intamplat catre casa.

miercuri, 7 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, băiatul... - Capitolul VI - Run like a stupid idiot down the hill

Băiatul alerga spre dealuri. Îşi terminase treburile şi in lumina după-amiezii înainta către pustietate. Crivăţul batea parcă din toate parţile dar cu intensitate mică. În linistea din jur, sunetul vântului printre arbuşti era singurul lucru care îl lega de lumea reală. În rest, nimic. Dintr-o dată o silueta regulată aparu în peisajul neregulat.
-Moamta mia, ce fort misto. Imi fac fort acolo, isi spuse Sucă înaintând către baraca de lemn.
Unul dintre pereţii de scândură lipsea fiind împrăştiat pe podea. Zăpada zburătacea pe scândurile vechi şi mâncate de vreme formând o colina care urca către peretele lipsă. Contrastul dintre lemnele înnegrite şi zăpada alba dădea încăperii o lumină ciudată dar foarte puternică. Sucă intainta curajos catre partea neacoperită cu zăpada a încăperii. Escaladă mormanul de zăpada de la intrare si patrunse in “fort”. Pe pereţi erau câteva rafturi goale, pe jos scanduri inegrite, zăpada şi ceva pămant îngheţat. Printre scândurile pereţilor pătrundea lumina reflectată de zăpadă, contribuind la lumina ciudată a locului.
-Aici o sa am turela pentru mitraliera si aici o sa-mi fac cazemata cu super blindaj de vesta antiglont şi super chevlar.Sucă incepu să-şi aranjeze cazemata cu scândurile cazute pe jos şi cu ce mai gasea prin baraca de lemn. Era locul lui, in mijlocul pustietaţii. Nu-l împărtea cu nimeni, era stăpan peste tot.
Soarele deja începea să coboare roşiatic către apus. Fusese o zi senină cu un soare cu dinţi. Trecuseră deja ore întregi de cand băiatul işi aranja căbănuşa fara un perete în ceea ce isi imagina că este un fort indian sau poate un castel medieval… Dintr-o dată isi dă seama că este foarte târziu şi probabil a ratat masa de seara. Încă o noapte de strecurat în bucătărie dupa ce lumea s-a culcat. Dar nu regreta nimic. Fusese o zi minunată iar locul nou descoperit facea toată cearta pe care urma probabil sa o primeasca… Oricum, era timpul să plece spre bunica.
Las totul asa, oricum nu vine nimeni pe aici, gândi in timp ce escalada dalul de zăpadă format la intrarea in încapere.
Dintr-o data piciorul drept îi pătrunde adânc în mormanul de zăpadă, înghiţindu-l ca un monstru din adâncuri, şi rămane blocat. Cuprins de panica, Suca incepe sa se agite puternic zmucindu-se şi încercând să se apuce de scândurile din jur pentru a se trage afară. Alimentată de singuratate şi de şuieratul sinistru al vântului care se intensifica pe masura ce se intuneca, agitaţia devine panică, panica devine disperare şi smuciturile devin din ce in ce mai violente pană când Sucă începe să simta bocancul drept cum incepe să iasă din picior, eliberandu-l din stransoarea sinistră. Încântat de progresul său, continuă să tragă pana când piciorul este eliberat, făra bocanc, din mormanul de zapada şi scânduri, însa smucitura finală îl aruncă pe baiat pe spate inapoi in baraca şi cu capul in una din grinzile de lemn si apoi violent pe podea..

marți, 6 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, băiatul... - Episodul V - Mamă? Cât mai avem până la bunica? ....

-Mamă, cât mai avem până la bunica?
-Taci, Sucă! Vezi-ţi de lecţii! De câte ori ţi-am zis să faci tema la chimie în drum spre mama?
-Dar mamă, am terminat-o acum 2 zile, când m-ai trimis în cameră că nu am împletit părul Călinei.
-Mai fă-o o dată!
-Binee, spuse băiatul, si scoţând caietul studenţesc din ghiozdan începu să-şi rezolve problemele. Abia aştept să intru în clasa a V-a, adăugă pe un ton aproape imperceptibil.
-Ce-ai zis???
-Nimic mamă, scăpasem creionul pe jos din cauza gropilor.
-Fir-ar a dracu cu Constantinescu mamii lui de preşedinte, că numai să fure ştie… Toti fac aşa…
Drumul şerpuia înainte printre dealurile parţial acoperite cu zăpadă. Fusese o iarna blânda, dar fulguise cu câteva zile înainte şi dealurile înca mai păstrau albul zăpezii.
-Mama?
-Dea!
-Cand ajungem pot să ma joc pe deal?
-N-ai decât… Dar să nu mi te întorci după ora mesei, că nu-ţi mai dau nimic de mâncare.
-YEY!!!
Încă 20 de minute şi cuplul insoţit de cei 2 copii ajunse la destinaţie. Satul era pustiu. Din bodega din centru se auzeau vocile bărbaţilor din sat cu ecoul aferent sălilor mari si goale, pavate cu ciment. Din hornuri ieşea fum alb ca un abur. Fusese o vară călduroasă, dar cu câteva ploi bune, iar recolta de struguri era îndestulătoare. Vinul era aproape liniştit, dovadă că din fiecare casă ieşeau zgomote de scandal conjugal şi certuri cu palme şi penisuri pe tema alcool. Totul normal în Dobrogea. De fapt totul normal în ţară…
-Sucă! Ajută-l pe tactu cu bagajele! Vedeţi să nu uitaţi uleiul.
-Acidul linoleic 35%, C18-H32O2
-De ce comentezi?
-Pai ziceam formula la….
Uşa de la casa batrânească se trânti în faţa lui. Din casă se auzeau prin uşă vorbele femeilor, înfundat şi strident în acelasi timp.
-Tată, unde ducem ăstea?

luni, 5 septembrie 2011

Povestea lui Ghili, băiatul... Episodu' IV - Ca la Star Wars

Arsiţă. Vântul de la ruşi refuză să apară când ai nevoie de el. De fapt, vântul lipseşte complet din schemă. Clima aproape mediteraneană din podiş naşte vegetaţie scundă şi aspră. Printre arbuştii de pe coline, un Defender îşi croieşte drum lăsând în urmă praf cam 300 de metri, praf care pare că îngheaţă în aer şi cade greoi spre pământ. Cele 2 figuri din interior se mişcă în tandem cu terenul accidentat. Broboane de transpiraţie pe frunte se nasc şi dispar, fără intervenţia personajelor.
Cei 2 sunt bărbaţi cam la 35-40 de ani, trăsături nordice, linii dure, călite, dar cu un ten bronzat în acţiune. Niciunul dintre ei nu vorbeşte. Sunt concentraţi şi serioşi.
-We’re getting close. The sensors are going fucking nuts.
-I can hear that, Enok... It was about fucking time.
Frână bruscă, motorul este oprit brusc, iar cei 2 coboară în tăcere din maşină, ţinând în mână un aparat asemănător unui jukebox în miniatură.
-Who made the design for this shit? It’s all future-retro and shit. I didn’t know people who made stuff like this have a taste for industrial design….
Magnus se uită spre Enok puţin sarcastic:
-Who the fuck cares. Let’s just get this thing over with.
-Anyway, the place should be that old mill. It’s just like Cain said… Damn it, he’s always fucking right.
-That’s his fucking job… well…that and that other thing…
Cei doi îşi continuă drumul pe jos peste un dâmb acoperit cu plante prăfuite. Ajunşi în faţa construcţiei de lemn, o scrutează cu privirea o secundă şi intră.

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Sezonul 2, Episodul 3 - Sex is on fire

Milică, cuprins de nerd rage, începu să apuce câte un borcan din sacoşa de rafie şi să le arunce prin sala de aşteptare
- NU MAI SUPOOOORT!!! EU ÎL VREAU PE MÂTZĂĂĂĂ!!!
Borcanele încep să zboare prin interior, lovindu-se de cuşca de bilete, umplând sala de cioburi de borcan şi de termopan. Milică smulge ceasul în formă de roată de maşină care nu mai avea baterie de când s-a terminat cea originală:
- DE CÂND VROIAM SĂ FAC ASTA!!! ATÂÂÂÂT!!! SCLAVII DREQ!!! CÂT CREDEŢI CĂ MAI ŢINE!!! ÎNAPOI ÎN IRAN, NENOROCIŢILOR!!!
Milică aruncă ceasul-roată de perete, făcând o gaură ovală.
- MĂ PIŞ PE PREŢURILE VOASTRE DE CĂCAT!!!
Milică ia primul scaun din sala de aşteptare şi îl rupe pe genunchi, muşcând din spătarul de lemn.
Operatorul de bilete/ administratorul de voaiaj priveşte paralizat de frică, retrăgându-se cu spatele în colţul casei de bilete.
Milică se duce direct la o cutie de MDF care servea pe post de seif şi o sparge cu cotul. Din ea încep să curgă multe hârtii, breloace de chei cu tag-uri colorate de plastic cu etichete, 2 bâte de baseball, 4 grenade defensive şi un AK-47 made in Iran care din fericire nu era încărcat. Cu dinţii smulge pinul de la 2 grenade şi le aruncă prin geamul uşii biroului din spate:
- AAAAAHHHHH!!!
Un flash scurt urmat de două explozii luminează biroul. Clădirea Augustina se clatină.
- AU GUST INA GRENADELE MELE???
Faţa transformată a lui Milică, lipsa de somn, dorul de felina sa favorită şi mâncarea precară consumată în ultimele zile l-au adus pe culmile disperării.
Luând cele două bâte de baseball, în mod dual-wield, Milică distruge restul mobilierului şi al obiectelor din interior, se pişă pe sala de aşteptare, pe scaune, pe birouri, pe jos, pe ceas, pe casa de bilete, sparge uşa de la intrare, aruncând cele doua bâte, iese afară, scoate o cutie de chibrituri, aprinde un băţ şi îl aruncă, incendiind firma de transport călători.


Apoi, respirând greu, împinge cele două autocare din parcare, golite deja de călătorii care iniţial s-au holbat ca la urs, apoi văzând că nu e de glumă s-au cam cărat, fără să ia niciun fel de măsură de ajutor sau de sunat la poliţie, dar filmând scena cu telefonul.
La scurt timp, nişte sirene încep să se audă. Erau maşinile roşii.
Pompierii, echipa lui Marinică-Fără-Frică, sub conducerea prefecturii, cu acţionar majoritar Vărgău Holdings, al cărui preşedinte, Dl. Vărgău, este membru al consiliului de administraţie al Caprei, ajung la faţa locului, parcând în formă de L.

Marian V desfăşoară un furtun de incendiu şi îl racordează la hidrant. E îmbrăcat doar cu o salopetă roşie cu galben, peste pielea goală, lăsând să i se vadă toţi muşchii bronzaţi. Telefoanele călătoarelor se mută de la a filma incendiul la a-l filma pe Marinică.

Absolut toată lumea este aproape în stare de şoc, în afară de dl Geo:
- Bă, eu mă duc la târfomate, începând să calculeze în aer: 20 de ore, 5 numere, fără rezervare +10%, reducere card Platinum Blonde -20%, 3+1 gratis, mai am un flyer de primele 3 minute gratuit, 40 euro suck&fuck, bundle prezervative speciale XXXL 20+5 gratis.
Apoi retoric, către el: Vreau şi eu 350 de euro!?
- Bine, mah, si noi ce facem aicea? zice Ionuţ, făcând ochii mari, dând din mâini ca nişte aripi, ca un arbitru.
Ciuraru mic îl culege pe Milică de jos, care leşinase între timp de la efortul depus.
Mocanu stinge flăcările cu mâneca de la haină, flăcări care doar începuseră să îi prindă laptopul.
Dl Geo se îndreaptă către târfomatele de la Basarab, fredonând: Come on baby, light my fire...

Ciuraru, cu fumul de la BCA-ul şi tâmplăria de PVC reflectându-i-se în ochii negri, după câteva momente de linişte, îşi spune sieşi, ca o rezolvare:
- Mereuţă...

vineri, 2 septembrie 2011

Sezonul 2, Episodul 2 - Noi punem GUST in Augustina

"Văd o bucată de cer de un albastru pal, presărată cu firişoare de nori, albicioase şi fumurii. Soare. Străluceşte puternic, dar nu îmi deranjează ochii. Dimpotrivă, o idee de galben cald se împleteşte cu peisajul eteric şi se revarsă către pământ. Către mine. Sunt cuprins de toropeală, e o senzaţie plăcută, vreau să mă adâncesc în ea, dar îmi dau seama că mâinile şi picioarele mele sunt amorţite de aburul călduţ. Nu mă pot mişca. Sunt paralizat.

SUNT PARALIZAT.

Aiurea, aiurea, aiurea. Păstrează-ţi calmul. Îmi păstrez calmul. Trag de mine. Membrele nu răspund la comenzile emise de voinţa mea. Dar trebuie, TREBUIE să mă mişc. Îmi risipesc gândurile care îmi năvălesc în minte şi zboară ca un stol de lilieci speriaţi, izgoniţi din peştera lor, şi îmi concentrez atenţia asupra umerilor şi şoldului. Rădăcinile mâinilor şi picioarelor mele. Trag de mine. Simt un flux de energie în coşul pieptului şi mă sufoc. Clipa mea de concentrare se risipeşte şi gândurile negative se adună la loc. Dar nu contează. M-am mişcat. Mă mişc.

MĂ MIŞC.

Unde sunt? Văd dealuri maronii şi galbene. Şi câmp. Spice aurii de-a stânga şi de-a dreapta mea. În mijloc sunt eu. Şi o cărare prăfuită care se duce dreaptă către dealuri, către pădure. Eu stau pe ea şi mă simt ca şi cum locul meu e acolo, pe drumul ăsta de ţărână; mă mişc pe cărare. Domol, puţin curios, dar cu aerul de familiaritate al călătorului care revede un loc vizitat demult. Pe măsură ce străbat întinsura aurie de câmpie, mi se face sete. Nu e de la căldură, nu e nici de la praful pe care îl stârnesc când înaintez şi care mi se aşează pe buze; e CEALALTĂ sete. Pe care nu o mai simt de trei ani...în afara momentelor când sunt aici . Mă apropii de pădure. E o pădure veche de stejar, statornică, de culoare verde-viu, dar îmi lasă o senzaţie rece în oase, e...cumva pădurea asta...este...

UN SUNET.

Un scâncet de copil. Sau a fost râset? De unde a venit? Încerc să disting mişcare în întunecimea din codru, străpunsă ici-colo de pete luminoase. Soarele e tot acolo, dar senzaţia de toropeală a dispărut; de altfel, razele doar luminează, nu încălzesc, şi răceala emană. Din nou un chicot. Acolo sus, în dreapta, doi metri mai jos de luminiş, lângă ficusul ăla disproporţionat. O fetiţă? Mă apropii. În urcuşul meu, mă agăţ cu piciorul de o rădăcină dezgropată. Cad şi mă lovesc la genunchi. Mi-e sete. Pădurea asta...Mă ridic şi mă scutur, urc, sunt la trei paşi, doi, unul. Sunt lângă fetiţă. Dar nu e o fetiţă. E un băiat, mic, pistruiat şi tuns după castron. Îmbrăcat în haine de fetiţă. Şi nu mai e singur. În strângerea mâinii lui, o liană a ficusului (liană?) se transformă în faţa ochilor mei într-o mână oarecum feminină, oarecum vegetală, după care o entitate ia fiinţă crescând din restul plantei, şi mi se arată. Ţine băiatul de mână.

E EA?

Imposibil, imposibil. Accidentul, maşina făcută praf...am văzut-o cu ochii mei, cu dinţii descărnaţi...Mă ia ameţeala. Nu mi se taie picioarele, întreruperea vine de undeva din centrul capului meu şi se răspândeşte rapid. Cad şi mă lovesc la cap. Deschid ochii, prin ceaţa care mi s-a ataşat privirii ca o membrană O disting. Nu, nu mai e EA. Seamănă cu EA, dar e o prezenţă hidoasă, ademenitoare şi malefică. Amăgitoare. Pădurea e amăgitoare. Spiritul rău mă cuprinde. Apa îmi invadează căile respiratorii şi mă înec. Mă mişc. Mă mişc. Mă trezesc."

Bărbatul închide un caiet gros cu coperţi de carton, pe care scrisese cu marker negru: "Jurnal de vise". Începuse să îl ţină cu doi ani jumătate în urmă, când abia terminase Programul şi apăruseră coşmarurile. Cu ajutorul psihologului lui, Rodica, reuşise să învingă perioada neagră şi să îşi pună viaţa în ordine. Cu şase luni în urmă, proiectul lui a primit aprobarea şi cu fonduri europene îşi ridicase o pensiune la gura Deltei, unde presta servicii de agro-turism: plimbări pe spatele delfinilor pe canale, lupte de aligatori şi deja renumita cursă în sac pe perechi ( un om şi un boa constrictor), care se desfăşura săptămânal, fiind deschisă oricui plătea 1000 de euro înscrierea şi îi semna o hârtiuţă de absolvire în caz de evenimente neprevăzute. Viaţa părea să îi zâmbească în sfârşit, când, de patru săptămâni încoace au reapărut visele. De fapt, alte vise, mult mai adânci, dar şi mult mai înfricoşătoare. Nu îi spusese nimic Rodicăi. Nu vroia să o îngrijoreze...se uită la ea cum dormea perfect liniştită lângă el şi se simţi norocos; notase totuşi totul în jurnalul său de vise.

În fiecare vis, i se arăta copilul acela plăpând, băiatul îmbrăcat când în haine de fetiţă, când în costum mânjit de îngeraş, întrebător şi speriat. Şi tot în fiecare vis era fiinţa aia diabolică, care plana mereu ameninţătoare. Trebuia să fie tare. Să fie calm. Să rabde, să noteze totul în carnetul său până găsea un sens în mintea lui.

Bărbatul se uită la ceas. 6:58. În două minute urmează să sune alarma radio-ului. Zi lungă, trebuie să se ocupe de extinderea pistei de cursă cu tribune şi capcane cu urşi la pensiune, chestie care urma să adauge la elementul distracţie şi evident, financiar. Răsuflând a acceptare, Ciprian sare jos din pat şi se duce agale spre duş.

***


Milică păşeşte afară din duşul din apartamentul lui Mocanu şi se priveşte în oglindă. Ochii încercănaţi, cu nuanţe vineţii în jur. Încercase să argumenteze raţional necesitatea de a pleca spre Tulcea cu 10 ore în urmă, dar logica lui se lovea de importanţa capitală de a da un Heroes 3: Shadow of Death în şase, susţinută frenetic mai ales de Ionuţ şi Ciuraru, oamenii în care Milică avea cea mai mare încredere să îl înţeleagă şi să îl ajute, respectiv. Dl.Geo fusese decimat imediat şi se retrăsese într-un colţ scandalizat de cum fusese tratat în joc, dar în acelaşi timp intrigat de această manifestare şi de ritualul ce o însoţea - provocări, insulte, răutăţi aruncate pe sub gură. Lui Milică îi fu greu să se concentreze asupra jocului, iar Mocanu profită prompt de oportunitate, furându-i castelul cu populaţia pe trei săptămâni şi campându-l şapte zile.

După trei ore în care nimeni nu mai părăsise masa de joc şi în care Milică se lamentase în van, înţelesese că abia mâine vor putea pleca şi că ar fi bine să se odihnească. Încercase să adoarmă, dar nu putu să îşi ia gândul de la prietenul lui blănos, ţinut captiv de duşmanul lui cel mai înverşunat. Cu privirea în tavan, petrecu ore de-a rândul, primind în acelaşi timp actualizarea auditivă a jocului de Heroes care se desfăşura. Mobilul îi sună la 5 fără 20. Milică îl opri repede, se duse la Ciuraru şi îl bătuse pe umăr, cu un aer serios:
- Mă duc să fac un duş, terminaţi şi voi în 10 minute, să prindem cursa de 5 jumate...
- 10 minute? Hehehe, repetă Ciuraru. Îi curăţ acuma pe ăjtia.
- Ciuraru, serios, trebuie să mergem, dă-ţi şi tu interesul, te rog.
- Bine, mă, bine.

Milică se calmase un pic sub jetul fierbinte de apă (fierbinte fiindcă apa funcţiona pe regimul Regie, adică apă caldă şi rece la discreţie, doar nu în acelaşi timp), şi acum se privea curios în oglindă, gândidu-se la ceea ce va urma. Îşi trage pe el blugii şi hanoracul şi se întoarce în cameră, unde îi vede pe Mocanu, Ionuţ şi Ciuraru îngrămădiţi la calculator.
- Unde e Ciuraru mic?
- S-a dus sa mai ia nişte chipsuri şi cola, că avem şi noi pauză şi putem mânca.
- Pa-ce?
- Pauză, nu pace. Ciuraru mestecă nişte corn cu gem găsit pe masă la Mocanu şi arată către ecran.
- A crashat jocul şi am pierdut salvarea. Facem RMK, aceleaşi oraşe, aceiaşi eroi.

Milică începe să ţipe ca din gură de şarpe, pe un pitch foarte foarte înalt, pierzându-şi vocea pe măsură ce urlă mai abitir dinlăuntru.

[...]

20 de minute mai târziu, Ciuraru curăţă harta cu rush de centauri, râde victorios, sare în picioare şi face satisfăcut către Milică:
- Gata.
- Ga...ta? Gata? Putem să mergem? scânceşte Milică din colţul în care se prăbuşise şi plângea înfundat.
- Imediat ce strâng borcanele pentru Mamangela. Mocanu a zis că mi le dă pe toate, cu cinşi mii, cinşi mii. Ciuraru zâmbeşte demonstrativ, Ciuraru Mic aprobă din cap. Apoi ia o sacoşă mare de rafie şi amândoi încep să aranjeze metodic în ea undeva la 100 de borcane de 400 pe care Mocanu le ţinea pe unul din balcoane. Milică tremură de două ori, convulsiv, şi se îndeasă mai tare în perete.

[...]

După încă 10 minute, un grup de şase persoane, dintre care două cărau de o toartă şi de alta o sacoşă de rafie de dimensiuni considerabile, străbătea poteca ce trecea prin faţa căminelor P25 - P27 şi ieşea în spate la R2. Încă 10 minute să ajungă, pe ceas. Pe lângă faptul că scurtaseră considerabil traseul către autogara Augustina, grupul ocolise şi traseele clasice pe unde ştiau că vor da nas în nas cu soldaţii Caprei, care fără îndoială mişunau zona deja la ora asta. Dl. Geo reperează cu colţul ochilor mişcare pe lângă gardurilor caselor construite recent în spate la R2.
- Aţi văzut? Mogâldeaţa aia, acolo.
- Moldoveni...făcu Mocanu, strângând din dinţi. Şi-au făcut cuib aici de vreun an deja. Ştiţi când a fost cutremurul ăla la italieni? Eh, uite atunci s-a resimţit cumva aici şi s-a căscat pământul...şi de atunci tot ies pe acolo, roiuri roiuri de moldoveni. Şi-au construit aşezări. Îi atrage Carrefour-ul. Un popor de barbari, dar temători...nu trec de şanţul de la Spicul.

Ascultând vorbele Mocanului, ceilalţi privesc înspre garduri şi văd grupuri de persoane, familii, bătrâni şi copii ascunşi în spatele lor, în curţi. Şoapte înfricoşate se ridică în aerul dimineţii.
- Şiuraru, Şiuraru.
- Şiupacabra !
- Nu zaiţ pagadi !

Grupul înaintează tăcut, cu scopul tacit de a părăsi cât mai repede zona aceasta care îi făcea să se simtă în nesiguranţă. Încă trei case, uite trecerea de pietoni, e verde. Grupul trece şi îşi continuă drumul prin parcare la Carrefour, până la autogară.

Odată ajunşi, Milică şi Ciuraru pătrund în clădirea ce ţinea casieria, cu restul alaiului aşteptând afară, lângă microbuz. Milică îi face un semn lui Ciuraru, "lasă-mă pe mine să mă ocup", şi bagă capul la casier.
- Două bilete la prima cursă, vă rog. Locuri cu faţa în direcţia de mers, adaugă. Apoi, jumătate către Ciuraru, jumătate către casier: mi se face rău dacă merg cu spatele, de mic am problema asta.
- Prima cursă e mâine. Ora 14, răspunde funcţionarul mătăhălos.
- C-c-c-când??? bâlbâie Milică. Asta e în...treizeci şi...de ore...
- Mai devreme de atât nu avem, băiatul. Plăteşti sau te dai la o parte, am coadă în spatele tău.
- P-p-p-plătesc, plătesc, murmură Milică.
- 700 de RON. Da' vezi că nu ai număr, e cu loc în picioare, rânjeşte casierul. Drum bun cu Augustina, unde clientul este stăpânul nostru.

Afară, Mocanu este întrerupt din povestea lui despre cum să îţi construieşti un business de succes pe Internet de o bubuială. Toate geamurile autogării sar ţăndări, cei patru se aruncă la pământ din instinct. Dinăuntru, un răget inuman răzbate, acompaniat de ţipete de femei şi copii. Ionuţ se uită speriat la Ciuraru Mic, care pare şi el surprins de situaţie. Două secunde mai târziu, Ciuraru Mare iese prin unul din geamurile sparte şi se strecoară după autobuz, făcând semne elocvente din mână a "Milică a luat-o în Brăila".