duminică, 26 aprilie 2009

Episodul 24 - Operatiunea O.A.I.E.

Dupa ce a adormit, obosit de cursul navalnic al evenimentelor, Strengarel incepu sa tresare, deranjat de ceva ud, plescaind in somn, mustacind. La un moment dat deschide brusc ochii, observand podeaua mucegaita, pe care dormea:
- Scarboooos... blana mea alba!
Pisicul incepu sa se linga, curatandu-se.
Memo:
- Frate...
Cu piciorul ridicat si capul intre picioare, Strengarel se pregateste sa comunice ca este deranjat de asemenea insinuari, insa observa cum Memo este foarte zgariat pe fata si bandajat in zona toracelui, cu o zona rosie in mijloc, de la sangerare, tinandu-se de coaste.
- Memo!!! Ce s-a intamplat?
- Ai adormit, raspunse Memo total neconcludent si nerevelator.
- Bine, bine, si dupa aia?! Cum am ajuns aici?
- Ne-au prins astia, soldatii cu casca de gandac ai Caprei.
- Si te-ai batut cu ei? Vorbeste!, zise Strengarel, neobisnuit de agresiv pentru standardele sale.
- Frate... Doare...
Memo arata cu mana la coastele bandajate, continuand:
- Cand... Vorbesc...
Strengarel isi pune laba la frunte:
- E groaznic!
Pisicul incepu sa analizeze incaperea. Parea ca sunt la subsolul unei cladiri, posibil cladirea unde i-a adus portalul deschis din shop-ul lui Moscu. Adaptandu-se la intuneric foarte usor, Strengarel incepu sa observe usa mare de metal cu fanta de introdus tava cu mancare, gaurelele mici de aerisire. In rest, absolut nimic, in afara de niste pereti pe care curgea apa de infiltratie si niste conducte cu cacat.
- Zici ca e la Milica in boxa...
Strengarel inspecta in continuare incaparea mai in amanunt, in cautarea unei solutii salvatoare. Parea ca sunt pierduti.

***

Cu 6 ore mai devreme, un pisic si un tip solid sar printr-un portal la etajul 4 al ICBC-ului, la Departamentul RnD, aplicandu-i cateva bâte lui dex.

Memo e pus pe harţă si invarte bata deasupra capului:
- OK, cine urmeaza?
Memo observa ca Strengarel e lesinat pe jos, din cauza stresului:
- Saracu', nu e obisnuit...
Luandu-l pe pisic de jos, il baga in maneca dreapta a hanoracului fara buzunare in fata. Agitand din bata, deschide cu o lovitura de picior usa din camera unde erau inchisi, cu o fata suparata:
- Va spaarg!
Memo observa cum a dat exact langa vreo 12 caprari, inarmati pana in dinti, care sunt atrasi de zgomotele facute in camera din care a iesit.
Scazand din viteza cu care invartea bata deasupra capului, Memo intreaba:
- Heey,... Ce a facut Steaua in tur, stiti cumva? Am adormit in minutul 54...
Fara sa clipeasca, doi caprari descarca cateva perechi de cuie cu electrosocuri in coasta dreapta a lui Memo, facandu-l sa se tarasca pe jos, in convulsii.
Alti doi caprari isi pun manausi de cauciuc, cu un gest teatral doctoricesc si il pun pe Memo, inca zvacnind de la electricitate, pe o targa.
Un alt caprar, cu fata de caine, rosu la fata, scuipa langa Memo, aplicandu-i un picior in coaste:
- Si-a luat-o, ba, si-a luat-o, autogol Banel, min. 90!

***

In dimineata noii zile petrecute in boschetii din fata camerei 001 din P2, D-l Geo, Ciuraru&Ciuraru mic, Alex Mocanu, Milica si Ionut urca scarile spre apartamentul lui Mocanu, cu scopul de a verifica daca Coman si compania au mai lasat ceva prin frigider.

Deschizand cu infrigurare frigiderul Fram, for frozen food, figura lui Ciuraru observa ca e gol si scoate o injuratura printre dinti:
- Mortimorztimortzii....
Privind spre frigiderul golit, Milica observa un post-it roz pe usa. Apropiindu-se, il dezlipeste si il citeste. Ramanand incremenit, il mai citeste o data si cade in genunchi, apoi se taraste pe pat si incepe sa planga cu fata in perna, dand din picioare:
- Nuu!!...
Initial, toata lumea a crezut ca e de ciuda, insa Ciuraru mic, curios de nota roz, o ridica de jos si o citeste, razand spre fra-su:
- Hehehe! Ba, i-au furat matza lu' asta :)
- Ce ma, face Ionut, Strengarel? Nuu... De asta au plecat ei asa de repede! Continua sa citeasca: Adu 100.000 euro.... la receptia ICBC... Ce scris e asta, frate, e scris de pedala...
Alex Mocanu se uita peste umarul lui Ionut:
- A, e scrisul lu' Coman, ala e ambidextru, am fost coleg cu el in primara. A lipsit toata clasa a doua, ca avea mana rupta. I-a fost greu sa recupereze, mai ales ca se tot accidenta. Pana la urma, la insistenţa invatatoarei, a venit la scoala si scria cu mana buna, cand se accidenta, problema e ca mana buna se tot schimba, asa ca devenit ambidextru. De atunci ii poarta o mare ciuda. Cica s-ar fi inrolat in armata Caprei special ca sa o distruga, sa n-apuce pensia. Dar asta e doar ce am auzit.

Dupa jumatate de ora de plictiseala pentru unii, disperare pentru altii, nepasare pentru restul, timpul acesta gasindu-i pe studenti ori pe canapeaua lui Alex, ori la calculator (Alex), ori la televizor, ori pe pat cu fata in perna, Milica sare in picioare si concluzioneaza:
- La faza asta am avea nevoie de cam 100.000 de euro!
- Eu cred ca e o cursa, isi da cu presupusul El Estudiante.
- Si de unde facem rost de banii astia? il acopera Ionut.
- Pai, sa gandim logic, zise Milica, ne trebuie bani de la cineva care are...
- Ok, si cine are bani?
- Machedonii, clar.
- Bun, si dintre machedoni cine are cei mai multi bani?
Toata lumea, la unison:
- Stelu / Gigi Becali
Toti se intorc cu o privire taioasa catre d-l Geo, care se corecteaza repede:
- A, da, clar, Stelu, am uitat :) Plus, ca pe Stelu il cunoastem...

***

In limuzina lui Pullman (Mercedes S Klasse blindat), Stelu asculta niste Pindu in difuzoarele Bowers&Wilkins:
- Feata, dimi feata, mas mi vrei, nu s-a râzi di mini, s-planga ochi-ai mei...
Stelu poarta un costum din cash-mir Boss, cu butoni Mercedes Benz, curea CK si pantofi din piele de crocodil Luis Vuiton.
Deschide trapa din stanga sa si se uita in cutia de valori sentimentale, la vechiul ceas Vacheron Constantin, primit inca de la majoratul petrecut pe iaht, pe Dunare de la unchiul sau Lali, pe care in aceeasi seara, pentru ca Stelu era mort de beat, Tynu a scrijelit pe deasupra numelui ceasului Y in loc de I de la CONSTANTIN si a adaugat un U la sfarsit, sporindu-i valoarea. Lui Lali nu i s-a parut amuzant, insa nevasta l-a linistit, spunandu-i ca macar copiii s-au distrat.
Stelu ia ceasul si intinde mana stanga, asezandu-l langa Audemars Piguet-ul model Gigi Becali, cu inscriptie pe spate: "De la Gigi pentru Fratele lui Stelu, adevaratul sef din Tulcea". Uitandu-se scurt de cateva ori pe rand la cele doua ceasuri, concluzioneaza:
- Neeeah...
Punand ceasul la loc, ii face semn soferului Dan sa schimbe melodia:
- Baga si tu Mavrumata...
Stelu isi aprinde o havana si adauga:
- Treci si tu pe la Select, ca am chef sa o luam pe feata îmşatâ ca sa mergem la Constanta.
Dan intreaba:
- Spre Constanta, pe Autostrada Oilor?
- Da, pe autostrada ca n-am chef...
- Acum o luam pe Varianta?
- Aaaaa... nu.
- Iesim in curand pe Babadag.
Masina cu TL-10-WSP intoarce catre Restaurant Select, unde se opreste pe avarie pe prima banda, in dreptul intrarii, locul lui Stelu fiind cedat momentan masinii cu TL-01-PUF, dar nu e o problema, machedonii sunt o mare familie si se au ca frati.


Uitandu-se scurt in oglinda retrovizoare, Dan impinge portiera si iese din masina, incheindu-se la un buton de la haina, verificand pantofii sa straluceasa intre timp. Apoi se uita lung in josul strazii Babadag, verificand traficul pana jos de tot la Hotel Egreta, apoi scruteaza orizontul in cautare de cunoscuti.
La terasa, o noua generatie de fete de liceu privesc pe furis la masina neagra a lui Stelu, prin ochelarii de soare, cu fete impasibile, sorbind din tigarile usoare de diferite marci, tigari aflate intre aratator si inelar, degete ce parasesc suprafata mesei, unde le stau coatele drepte.
Dan ocoleste masina prin spate, deschizand portiera sefului sau, care, dupa doua secunde, stinge tigara de foi tacticos, iesind apoi cu maxim de eleganta din masina. Absolut toata lumea de la terasa de la parter (fete, baieti, animale de companie) se uita pe faţă la Stelu, multi dintre ei cu gura cascata. Câţiva de la etaj se apleacă peste balustradă sa il vada mai bine, iar Cauciuc se apleca prea mult si cade in cap pe ciment de la etajul doi. Dupa un scurt moment de uluire generala, Cauciuc se ridica de jos, se scutura de praf si se duce sa se culce, timp destul pentru Stelu sa-si aranjeze gulerul de la camasa si sa păşească pe covorul rosu nou-intins la intrarea restaurantului. Baiatul de la intrare ii deschide usa:
- Buna ziua, domnule Popescu!
Stelu saluta inclinand din cap seful de sala:
- Tze'adari, lăi?
- Ghini... Feata'i sus la palmieri, ii raspunde seful de sala la privirea intrebatoare a lui Stelu. Daca asta era... adauga nesigur.
Stelu da din cap aprobator, urcand la etaj.
Intr-un colt cu semiîntuneric, in lumină de lumânari, o tânară machedoancă, gura mare, ochi mari, par bogat, machiata excesiv, rochie rosie, asteapta plictisita. Vazându-l pe Stelu, sare in picioare si incepe sa tipe la el isterică, in machedoneste.
Stelu, calm, o cheama langa el:
-Ini aua, lea!
Fata se conformeaza.
Stelu ii aplica rapid un set complet de palme la reducere, linistind-o brusc.
- Hai, lea, fa-te gata, ca mergem la Constanta, zise Stelu, oferindu-i batista.
Fata dispare in liniste in baie, luandu-si geanta si batista lui Stelu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu