joi, 5 februarie 2009

Episodul 2 - Nadir


Ciuraru ieşi din peştera sa de pe coasta masivului Negoiu şi privi in zare, la muntii si padurile ce le acopera, cu parul negru care-i flutura in vant. Norii albi alergau pe cerul senin cum alearga mustangii in preerie, salbatici cum e Ciuraru. Amintiri dureroase il fac sa se incranceneze, mai mult ca de obicei, doar pentru o clipa si o miscare subtila i se poate citi pe fata.

Povestea lui Ciuraru este una putin cunoscuta si plina de mistere. Nimeni in viata nu stie cum a supravietuit calatoriei din America, in timp si spatiu si de ce Romania. Ce spirite ale stramosilor l-au chemat spre acest destin? Ce l-a facut sa isi lase tribul si sa-si urmeze soarta pe taramurile straine? Legenda spune ca Ciuraru ar fi fost ultimul dintre CEI ALESI, nici om, nici animal, in sangele caruia se afla cheia starpirii acestui rau care isi intinde ghearele asupra tuturor fiintelor vii, fie ele iepurasi, viezuri sau pesti.

O viziune prevestitoare ii tulbura concentrarea:

- Raul a gasit noi cai de a supravietui... Dupa cum banuiam! S-a intarit, a crescut in intensitate. Fucking shit! Nici nu stiu cand a reusit Capra intre timp sa se perfectioneze in arta fotografiei. Ce viciu urat! Simt cum ii potenteaza tentaculele care se intind peste toate vietuitoarele. Natura imi vorbeste. A sosit timpul. Trebuie sa ii gasesc pe ceilalti si sa-i trezesc din acest vis odios pe care-l numesc ei realitate! Timpul sa ma duc direct in The Dungeons of Rap, de unde negrii falsi nu se mai intorc niciodata! Timpul Ciocan!

***

In ICBC, International Corporate Business Center, la etajul 666 (conform valorilor corporate) sau 6 (conform bunului simt), Capra este in sedinta cu acolitii. Le prezinta o fotografie facuta cu Canon EOS 350 - o gradina intr-o dimineata de toamna. Camera este plasata la firul ierbii si este intreptata catre cer. In fundal, in colt, se vede un etaj din ICBC.

CFO-ul Buluc (cum a ajuns Buluc CFO, asta ar fi de dezbatut), isi da cu parerea:
- Nu stiu ce sa zic, marita Capra, e putin subexpus... Si cerul ala, total neinspirat. I-ai dat blur, sau ceva???
Capra se incrunta:
- Ba, tu mai vrei bonus quarter-ul asta?
Buluc incepu sa se strambe necontrolat, fara sa zica nimic, gandindu-se cat de rea poate sa fie Capra asta. Cum sa te rastesti asa? Nu se gandeste deloc la sentimentele oamenilor.
- Ba, tu ce nu intelegi? Trebuie sa cumparam tot ce exista in business sa-l facem corporatie. Si ii facem pe toti sclavi ai brandurilor, mehehehe!!! De cate ori sa-ti mai zic? Sa-ti mai zic???
Buluc se balbaie:
- Nu, nu, e clar...
Buluc face o recapitulare in minte a planului. Sunt multe gauri, de la produsele alimentare care controleaza mintea, la ce rol are Diet Coke in alterarea ADN-ului, la cadrul legislativ perfectibil. E, se consola el, mare chestie, n-am inteles strategia...

Capra se duse la geam si privi in curte, unde oameni in costum de protectie, cu sigla de gandac pe spate, cu casti si respiratoare, carau butoaie mari de aluminiu, paziti de niste gorile cu M4a. Privirea apoi ii cazu pe soarele care apune in spatele gardurilor cu sarma ghimpata. Ramase ganditor pret de cateva momente, timp in care Buluc se intreba la ce sa gandeste, apoi se gandea la ce joc online te ajuta mai mult in relatia cu sexul opus.
Capra, incovoiata de greutatea DSLR-ului, pe care il purta merau la gat, fapt ce ii cauza o cocoasa foarte naturala speciei sale, scoase unealta diavolului, un "telefon" Blackberry. Chiar si Buluc isi feri privirea de lumina intunecata pe care o emana aparatul, observand ipohondru:
-Stii ca alea... Au radiatii si din alea, te afecteaza la creier...
Capra se rasti la el:
-TI SE PARE TIE CA AM PROBLEME CU CAPUL??!!!
Buluc tremura vizibl si da din cap repetitiv, fixandu-i coarnele amenintatoare, bolborosind neincetat: Nu, nu, nu,...
Totusi, diplomat, ca orice sef, Capra aduce lamuriri, pe un ton pe care il folosesc actorii in reclamele la pasta de dinti:
- In plus, folosesc handsfree :)
Buluc aproba automat:
- Handsfree, ddda, e bbbun...
Capra:
-Hai, gata, dispari, ca trebuie sa dau un telefon. Mars in birou la tine!

***

Milica iesi din metroul Grozavesti, se indrepta spre primul telefon public, calcand in noroiul omniprezent cu nepasare.
Ajuns in dreptul cabinei, scoate SIM-ul si il introduce in aparat:
- Va rugam introduceti PIN-ul :)
-...Ma-ta
Milica introduce PIN-ul: 1234
- Va rugam introduceti numarul de telefon :)
- Asa, cum era? 0766.6CA.PRA
Dupa nici o secunda, in receptor:
- Abonatul Cosmorte nu poate fi contactat :)
Milica, furios, incepu sa loveasca cu receptorul in aparat:
- Cosmortii-matii!!!
Ionut il tine cu ambele maini si ii da palme:
- Trezeste-te, ba, trezeste-te!

Un animal ce seamana cu un caine urias ii da o mare limba peste fata. Un pisic cu mustati ii face morala:
- Iar a visat asta urat si ne trezeste pe toti!
Milica, socat, sta in fund pe jos, cu genunchii la gura:
- Ba, stii ce am visat? Ca am sunat la Capra!
Ionut si animalele stau nedumerite, stiind ca urmeaza explicatii.
Strengarel intreaba:
- Ce inseamna "a suna"?
Milica continua:
- Si ca o aveam pe una, fosta Miss Europa sau ceva.
Strengarel se mira:
- Esti pierdut rau, n-am inteles nimic! De cand ti-ai pierdut constiinta cand am gasit-o pe zana ai dormit 7 zile. Credeam ca nu te mai trezesti. Mai bine nu te trezeai, decat sa vorbesti atatea prostii.
Ionut ii da o palma pe fata deja rosie. Milica, vizibil deranjat:
- Asta pentru ce mai e?
Ionut, plecand spre rau:
- Asta e din partea casei.

Milica, spre motan:
- Ce vrea ma, asta? Ia, zi, ce s-a intamplat cu zana?
Strengarel:
- Pai nu stiu, ma, dupa ce ai coborat din petunie, mi s-a parut mie ca nu mai misti si am iesit din hanorac. Si vorbeai singur, cu ochii inchisi: Trebuie sa gasim cele 7 obiecte ale consumatorului pentru a invinde raul. I was like: ce-i aia consumator? You know? Asa, si dup-aia cica trebuie sa gasim Casti Beyerdynamic DT770 80ohmi. Talk about weird...
- Ce, ma, asa am zis??
- Da, da... Da' ce-i aia Beyerdynamic? 80 de ohmi cred ca astia sunt paznicii sau ceva si DT770 e unde le gasim... Asa zic eu.
- Bine ca se poate baza omul pe tine... You're such a pussy...
Strengarel, apreciativ:
- Thanks!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu