vineri, 6 februarie 2009

Episodul 6 - Subterránea más profunda


Mocanu intra la metrou la Grozavesti, cumpara un bilet, apoi observa ca nu e niciun paznic si ca sa aude metroul, sare peste balustrada (da, exact ca Ciuraru, doar au fost la scoala impreuna), coboara cate doua trepte in fuga si sare in metrou, riscand sa fie prins de usa, la milimetru, insa neatins, atragand privirile tuturor. Se verifica de bilet, observa ca i-a cazut in fuga, se uita pe geam afara si vazu biletul pe jos:
- Que teapa, mai bine il foloseam, imi mai ramanea o calatorie...
In metrou, un cersetor isi ruleaza un crac de la pantaloni pana sus si merge, fortat, inaintand greoi, cu o mana ruland din ce in ce mai mult pantalonii si cu cealalta tinand o sticla de Borsec, taiata pe jumatate:
- Din cei 20.000... de lei... noi... necesari... operatiei...
Se indrepta spre un mos, care ii face semn si ii da o bancnota de 1leu. Reia discursul:
- Din cei 19mii... 999... de lei... noi... care imi sunt... necesari...

Mocanu da din cap dezaprobator:
- Ce-i cu asta, hermano, asta n-are nimica.

La prima statie, coboara normal. Pe peron, nimeni. E statia fantoma - Semanatoarea. E un mister, nimeni nu coboara, nimeni nu urca la Semanatoarea. Un mister prea minor pentru a fi investigat, in comparatie cu urgenta lui Dl.Geo. Dupa ce se uita in stanga si in drapta, Mocanu sare jos, pe sinele metroului, intreptandu-se in sens invers, spre pasajul secret catre Basarab. Dupa jumatate de minut de mers, Mocanu deschide o mica usa in stanga si intra, in timp ce metroul trece vuiind pe langa usa inchisa la loc in cateva fractiuni de secunda.

De partea cealalta a usii, Mocanu este frapat de peisaj. Un decor de club, cu disco-bulbs si fascicule de laser verzi si o multime in extaz, cu cate o mana ridicata in aer, miscand-o sus-jos in sincron.

Neimpresionat, Mocanu remarca:
- Uau, o noua definitie pentru "Club Underground"...

Uitandu-se mai bine, in multime, il observa pe cersetorul cu pantalonii rulati. Acum avea un tricou cu o fata stilizata cu casti pe cap, freza cu tepi si pantaloni de schi din magneziu si topaia fara niciun stres. In continuare uimit, uitandu-se mai bine, vede cersetori, studenti, baietii care spala parbrizul la stop, tot felul de oameni care se distreaza ca si cum ziua de maine nu mai este. Mocanu isi aduce aminte de panoul cu cersetorii care fac 5.000lei pe luna. Aha, deci pe astea ii cheltuie... Hmm, pai nu prea le ajung banii.

Ajungand la bar, este impins de un tip care urla, in mana cu o sticla de Salitos, care ulterior se da peste cap, aterizand pe cimentul rece direct cu umarul, ramanand acolo si tipand cu hohote. Trecand de bar, ajunge la un lift. Apasa pe buton si usa de deschide. Liftul era la nivel. Se apleaca si intra inauntru. Prin peretele superior al liftului, picura apa amestecata cu un lichid gras negru, acum, muzica se auzea doar in surdina, fiind izolata de peretii liftului. Pe un perete al liftului, niste butoane negre naclaite, fara indicii. Mocanu apasa pe al doilea buton si imediat este izbit de acelasi perete de forta de inertie, liftul deplasandu-se orizontal.

Dupa cateva schimbari de forte G, sus-jos, stanga-dreapta, liftul se opri si usa se deschise. In fata, un canal mare, construit de Ceausescu prin anii '70, cu mozaicul galben omniprezent.
- Un om cu stil, se gandi Mocanu. Astia mereu si-o iau... Uite-te la saracul Versace...
Siga el camino de ladrillos amarillos, isi zise inginerul, afundandu-se in noroiul din canal. Dupa vreo zece metri, auzi niste voci cu ecou:
- Vooooorbe!!! Voooorbe!
Uitandu-se dupa colt, vazu doua siluete in fata unei persoane in genunchi, legata cu multe suluri de hartie igienica roz. La fata luminata de bricheta, il recunoscu pe Dl.Geo. Era speriat. Cei doi erau fratii Coman si Musat. Musat il tortura pe Dl.Geo, aprinzandu-i bricheta in fata si urlandu-i la ureche:
- Voooooooooooooorbe!

Cu mult tupeu, Mocanu sare de dupa colt:
- Ba, ia dati-i drumu' lu' Dl.Geo! Presto!
Putin ofensati, putin mirati, cei doi se intorc si Coman zice:
- Da???
Mocanu subliniaza, putin nesigur:
- Si!
Coman:
- Fraiere, te provocam la un meci de baschet!
Musat:
- Deah, si cine castiga pleaca cu Dl.Geo!
Mocanu, plictisit:
- Deha me, va fac la orice ora... Dl.Geo, te bagi?
Dl.Geo nu poate vorbi din cauza hartiei igienice si Musat ii rupe hartia din dreptul gurii. Dl. Geo poate vorbi acum. Mocanu este dezamagit:
- Hai, ma, Dl.Geo, e solo hartie igienica, nu poti sa o rupi si sa fugi?
Dl.Geo se scuza:
- N-ai de unde sa stii de unde e, nu pun mana pe asa ceva!
Mocanu, dezamagit:
- Esti... Hai ca nu mai zic nimic... Sa va fac mucha lucha, fraierilor! Aveti minte? Err, minge?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu